Europa i krise – Sikkerhedskrisen

Forholdet mellem EU og Rusland har længe været domineret af splid og fjendskab. I 2014 udviklede det sig til en dyb og nærmest permanent krise, da Rusland invaderede Krim-halvøen. Hvad er baggrunden for Ruslands-krisen? Hvilke udsigter er der til en fredsløsning? Og er det begyndelsen på en ny kold krig i Europa?

Sådan lyder de overordnede spørgsmål, når Christian Foldager har besøg i studiet af Bent Jensen, historiker og forfatter og Flemming Rose, journalist og tidl. kulturredaktør for Jyllands-Posten.

”Europa i krise” er dk4s nye programserie, der i 70-året for etableringen af kul- og stålunionen mellem Tyskland og Frankrig, ser nærmere på drømmen om et forenet Europa og på den Europæiske Union. En drøm, der de seneste år har udviklet sig til et mareridt efter et årti med et utal af politiske kriser, der har splittet medlemslandene og truet unionens sammenhold.

Programrækken er produceret med støtte fra ”Europa-Nævnet”.