Europa i krise – Befolkningskrisen

Eksperter har i årtier advaret mod konsekvenserne af, at europæerne ikke føder nok børn. I flere lande er befolkningskrisen imidlertid ikke længere blot et dystert fremtidsscenarie, men en akut trussel for landets økonomi og sammenhængskraft. I Øst-, Central- og Sydeuropa er flere og flere områder tømt for unge mennesker, mens de gamle efterlades isolerede og alene. Hvad betyder det for europæisk politik? Og hvordan kan EU overkomme den europæiske befolkningskrise?

Sådan lyder de centrale spørgsmål, når Christian Foldager diskuterer Europas befolkningskrise med Katrine Winkel Holm, præst og forfatter og Henrik Jensen, historiker og forfatter.

”Europa i krise” er dk4s nye programserie, der i 70-året for etableringen af kul- og stålunionen mellem Tyskland og Frankrig, ser nærmere på drømmen om et forenet Europa og på den Europæiske Union. En drøm, der de seneste år har udviklet sig til et mareridt efter et årti med et utal af politiske kriser, der har splittet medlemslandene og truet unionens sammenhold.

”Programrækken er produceret med støtte fra ”Europa-Nævnet”.