Stjernetræf – Rikke Thomsen

I 2019 tog Rikke Thomsen hele Danmark med storm, da hun udgav et album udelukkende på sønderjysk. Succesen kom som en stor overraskelse for sangerinden, der i mange år havde forsøgt at slå igennem med sangtekster på engelsk. Men det var det sønderjyske, der gjorde hende danmarkskendt.

Det var en fødselsdagssang til hendes farfar, der fik hende i gang med at skrive og synge på sønderjysk. Og efter at have skrevet flere sange på sin egen dialekt, har Rikke Thomsen fundet ud af, hvilken særlig betydning, de danske dialekter har. Og også, hvordan danskere fra andre områder i Danmark ofte laver deres helt egne fortolkninger af Rikke Thomsens sange.

Mød hende i et eftertænksomt interview i Stjernetræf, hvor hun blandt andet ser på, hvordan skæbnen eller livet kan spille én et puds, når dét man i mange år har forsøgt at flytte sig fra, bliver en stor succes. Og hvordan og hvorfor enkelte ord eller sætninger ofte danner grundlag for Rikke Thomsen melodiøse sange.