Europa i krise – Migrationskrisen

I 2015 blev EU ramt af en migrationskrise, da mere end en millioner flygtninge og migranter vandrede op igennem Europa. En krise, der splittede de europæiske medlemslande og udfordrede det grænseløse Europa. Hvad har EU gjort for at forhindre en gentagelse af de kaotiske scener fra 2015? Er grænsekontrollen kommet for at blive? Og hvordan vil EU i fremtiden håndtere migrations- og flygtningepolitikken?
Disse spørgsmål diskuterer Christian Foldager i programmet med Rasmus Stoklund, MF, udlændinge- og integrationsordfører for Socialdemokratiet og Marcus Knuth, MF, udlændinge- og integrationsordfører for Konservative.

”Europa i krise” er dk4s nye programserie, der i 70-året for etableringen af kul- og stålunionen mellem Tyskland og Frankrig, ser nærmere på drømmen om et forenet Europa og på den Europæiske Union. En drøm, der de seneste år har udviklet sig til et mareridt efter et årti med et utal af politiske kriser, der har splittet medlemslandene og truet unionens sammenhold.

”Programrækken er produceret med støtte fra ”Europa-Nævnet”.