Denne gang stemmer jeg (10) – Hvem skal lede EU efter valget

Denne gang stemmer jeg (10) - Hvem skal lede EU efter valget

Valget af ”spitzenkandidat” markerede et nybrud ved det seneste valg til Europa-Parlamentet. Men hvem er dette valgs spitzenkandidater? Hvad går spitzenkandidat-forløbet ud på? Vil kandidaterne kunne lede EU? Hvad vil de gerne opnå? Og hvad betyder det for Danmark og de danske vælgere? 
Det ser Christian Foldager med gæster nærmere på i denne udgave af ”Denne gang stemmer jeg”, hvor der især handler om spitzenkandidat-modellen og spitzenkandidat-debatten.
Den 26. maj er der valg til Europa Parlamentet. Det ligger fast. Men hvem skal man stemme på og hvorfor? Med programrækken ”Denne gang stemmer jeg” får seerne indblik i nogle af valgets vigtigste temaer og dermed mulighed for at stemme på denne baggrund.
I hvert program udtaler en række forskellige borgere sig også om, hvorfor de har tænkt sig at stemme.
Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet og Europa Parlamentet i Danmark.