Denne gang stemmer jeg (7) – EU efter Brexit

Denne gang stemmer jeg (7) EU efter Brexit

Er EU i opløsning? Dette spørgsmål stille mange sig selv i disse år. I 2019 forlader Storbritannien med al sandsynlighed Den Europæiske Union. Hvad vil det betyde for det europæiske samarbejde og for hele EU-projektet? Kan andre lande også være på vej ud – og hvad med Danmark? Spørgsmålene er mange, og forvirringen stor. Gavner Brexit opbakningen til EU, eller varsler det sammenbrud for det europæiske fællesskab?
Spørgsmålene er mange, og det kan være svært at bevare overblikket på Brexit-problematikken, men i denne udgave af ”Denne gang stemmer jeg” har Christian Foldager besøg i studiet af de to tidligere udenrigsministre Per Stig Møller og Uffe Ellemann-Jensen, der besvarer spørgsmål og hjælper med overblikket.
Den 26. maj er der valg til Europa Parlamentet. Det ligger fast. Men hvem skal man stemme på og hvorfor? Med programrækken ”Denne gang stemmer jeg” får seerne indblik i nogle af valgets vigtigste temaer og dermed mulighed for at stemme på denne baggrund.
I hvert program udtaler en række forskellige borgere sig også om, hvorfor de har tænkt sig at stemme.
Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet og Europa Parlamentet i Danmark.