Denne gang stemmer jeg (2) – EU’s kamp for klimaet

Denne gang stemmer jeg (2) - EU's kamp for klimaet

EU-landene har en ambitiøs målsætning om at reducere udledningen af CO2 med 80-95 procent i 2050 i forhold til 1990. Men hvordan går det med at leve op til målsætningen? Giver det overhovedet mening at tale om, at EU kan redde klimaet, når EU-landene kun tegner sig for ca. 12 pct. af verdens udledning af CO2 drivhusgasser? Og hvorfor skal EU-borgerne betale for andre landes grønne omstilling?

Sådan lyder nogle af de centrale spørgsmål i denne udgave af ”Denne gang stemmer jeg”, hvori Christian Foldager har besøg i studiet af lektor Theresa Scavenius, Aalborg Universitet, og folketingskandidat for Alternativet og Connie Hedegaard, tidligere miminister og EU-kommissær. 
Den 26. maj er der valg til Europa Parlamentet. Det ligger fast. Men hvem skal man stemme på og hvorfor? Med programrækken ”Denne gang stemmer jeg” får seerne indblik i nogle af valgets vigtigste temaer og dermed mulighed for at stemme på denne baggrund.
I hvert program udtaler en række forskellige borgere sig også om, hvorfor de har tænkt sig at stemme.
Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet og Europa Parlamentets kontor i Danmark.