KulturHave – Søren Møller

KulturHave - Søren Møller

I denne udgave af ”KulturHave” sætter Christian Have fokus på en af dansk teaters største succeser i de seneste årtier, nemlig Fredericia Teater.
Med forestillinger som Aladdin, Klokkeren fra Notre Dame, Shu-bi-dua, Seebach og senest Tarzan har teatret slået den ene publikumsrekord efter den anden. Christian Have spørger teaterchef Søren Møller, hvad det er, de kan i Fredericia? Hvad er hemmeligheden bag succesen, og hvad har Musicalakademiet betydet for talentudviklingen?
Hvordan går det til, at det er muligt at sælge over 100.000 billetter på Gamle Scene til Klokkeren fra Notre Dame i sommerperioden i København, hvor ellers ingen går i teatret?
Men Christian Have går også tæt på situationen for år tilbage, hvor Fredericia Teater var tæt ved at kollapse økonomisk, og han vil vide, hvad borgerne og den lokale politiske opbakning har betydet.
Hvad er visionen for Fredericia Teater, og hvilke nationale og internationale muligheder satser Søren Møller og teatret på i de kommende år?
I en tid med fake news, trolls, boots, kunstig intelligens, digitale platforme og services har kunsten og kulturen så egentlig en rolle at spille? Hvilke værdier står kunstnerne og kulturinstitutionerne for? Vil kulturen stadig få betydning i en stadig mere digitaliseret hverdag – for den enkelte borger, for vores trivsel og for vores dannelsesbegreb? Hvilket ansvar har den enkelte kunstner og kulturinstitution for at være en aktiv medspiller i hele samfundsudviklingen? 
Det ser Christin Have nærmere på sammen med en række af Danmarks førende kunstnere, kulturledere og aktører, når de bliver inviteret ind i KulturHaven af Christian Have for i overraskende og personlige samtaler at komme med deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdiskabelse for den enkelte og samfundet.
I programrækken ”KulturHave” forsøger vi at komme et skridt videre og dybere og samtidig sætte fokus på udvalgte kunst- og kulturbegivenheder.
”KulturHave” produceres i samarbejde med Have Kommunikation. Vært er Christian Have.