Uffe og Mogens om verden – Opbrud i EU’s pæne facade

Uffe og Mogens om verden - Opbrud i EU's pæne facade

Den 26. maj er der valg til EU-parlamentet på et tidspunkt, hvor EU er præget af politisk opbrud med gule veste på gaden i Frankrig, en myrdet progressiv polsk borgmester, korruption og gældskriser og fremadstormende EU-skeptikere på tværs af kontinentet. Kan EU holde sammen på sig selv, på trods af revner i facaden? Hvad kan vi forvente af EU-parlamentsvalget og af udviklingen i Europa i de kommende år?
I tre særudgaver af ”Uffe og Mogens om verden” stiller Charlotte Flindt Pedersen fra Det Udenrigspolitiske Selskab samt de to tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft skarpt på Europa og det europæiske fællesskab.
I dette program tager de især fat på, om det europæiske projekt er i krise. De ser nærmere på Europa-Parlamentets opbygning, på Rumæniens EU-formandskab, Italiens regering og budgetkrise, De gule veste i Frankrig og også Polen og Ungarn.

”Uffe og Mogens om verden og EU” produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.