KulturHave – Trine Holm Thomsen

KulturHave - Trine Holm Thomsen

Trine Holm Thomsen overtog posten som teaterdirektør for Aarhus Teater i 2015 efter i en årrække at have fungeret som chefdramaturg.
Hun blev forlænget i 2018 for en 4-årig periode og har præsenteret et ofte modigt og overraskende repertoire på et højt kunstnerisk niveau.
Trine Holm Thomsen har formået at få 40.000 børn, unge og studerende i teatret, etableret Udflugten der spiller uden for teatret, et teaterkor der har inddraget borgerne, nyskabende teaterkoncerter og revitalisering af de gamle klassikere, bl.a. med den Reumert-vindende Erasmus Montanus.
Samtidig har Aarhus Teater slået sine egne publikumsrekorder igen og igen.

Hvad er opskriften på en både kunstnerisk og folkelig succes? Hvordan har det været muligt at mobilisere så mange unge? Hvor skal Teatret hen i de kommende år? Og er der også en personlig regning at betale, når man er en succesfuld teaterdirektør 24/7?
Sådan lyder nogle af de centrale spørgsmål Christian Have stiller Trine Holm Thomsen, når hun er gæst i denne udgave af ”KulturHave”.
I en tid med fake news, trolls, boots, kunstig intelligens, digitale platforme og services har kunsten og kulturen så egentlig en rolle at spille? Hvilke værdier står kunstnerne og kulturinstitutionerne for? Vil kulturen stadig få betydning i en stadig mere digitaliseret hverdag – for den enkelte borger, for vores trivsel og for vores dannelsesbegreb? Hvilket ansvar har den enkelte kunstner og kulturinstitution for at være en aktiv medspiller i hele samfundsudviklingen?
Det ser Christin Have nærmere på sammen med en række af Danmarks førende kunstnere, kulturledere og aktører, når de bliver inviteret ind i KulturHaven af Christian Have for i overraskende og personlige samtaler at komme med deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdiskabelse for den enkelte og samfundet.

I programrækken ”KulturHave” forsøger vi at komme et skridt videre og dybere og samtidig sætte fokus på udvalgte kunst- og kulturbegivenheder.