Ministrene fra Borgen – Skatteminister Karsten Lauritzen

Ministrene fra Borgen - Skatteminister Karsten Lauritzen

Gæsten i denne udgave af ”Ministrene fra Borgen” er skatteminister Karsten Lauritzen. Han fortæller blandt andet om arbejdet med at kræve penge ind hos borgerne. Det helt overordnede spørgsmål til ham er imidlertid, om skattevæsenet nu er på ret kurs, eller om den næste skandale bare ligger og lurer? Vi skal også høre om, hvorfor ligningen af selskaber stort set er gået i stå og om ministerens tanker om specielle skattedomstole til at tage sig af skatteunddragere, om et usædvanligt samarbejde Folketingets skatteudvalg og om arbejdet med de såkaldte ’Panama-papers,’ som Karsten Lauritzen noget usædvanligt fik lov til at købe sort.
Programvært er journalisten og forfatteren Kaare R. Skou.
I programserien ”Ministrene fra Borgen” har dk4 sat samtlige 22 ministre i regeringen stævne for at få dem til at fortælle om deres politik og deres visioner. Hvad lykkedes, og hvad vil de nå at have igennem i Folketinget inden valget til næste år?
Indholdet er 55 minutter dansk politik pr. minister – lidt for politiknørder måske, men bygget op så alle kan følge med, og så vi får et indtryk af, hvor blandede forretninger, den enkelte minister i virkeligheden sidder med det politiske ansvar for.
Samtalerne styres af journalisten og forfatteren Kaare R. Skou, der har 30 års erfaring med journalistik blandt politikerne på Christiansborg. Ja, egentlig havde Kaare R. Skou trukket sig tilbage fra Borgen, men nu er han tilbage på dk4.
I løbet af programmerne vil Kaare R. Skou også – vanen tro – sammen med ministrene fortælle danmarkshistorien om, hvorfor lovene er kommet til at se ud, som de gør.