Forfatterne og Europa – Kaspar Colling Nielsen

I EU- og Europa-debatten er det ofte de samme eksperter, politikere, forskere, erhvervs- og organisationsfolk, journalister og lobbyister, der udtaler sig. Men det gør dk4 nu noget ved med programrækken ”Forfatterne og Europa”, hvor alle deltagere er forfattere, men også borgere i Danmark og Europa.
Hvordan ser forfatterne på udviklingen i EU og i Europa? Hvilke temaer er de optaget af – som forfattere og som borgere? Betyder det noget for dem, at de er forfattere i Danmark, eller tænker de europæisk eller globalt, når de skriver? Er det europæiske samarbejde et gode eller et onde? Hvorfor?
Men der bliver selvfølgelig også talt litteratur – både om forfatterens eget værk, men også om europæiske inspirationskilde, og så anbefaler både forfatter og vært i hvert program udvalgte bøger, som de selv er blevet inspireret af.
Gæst i dette program er forfatteren Caspar Colling Nielsen, der som det første bliver spurgt om, hvad han ser, når han kigger ud over dagens Europa? Svaret handler blandt andet om flygtninge- og migrantstrømme, men også om demokrati, klima og bæredygtighed og en lang række andre temaer. Problemstillinger som forfatteren også har beskæftiget sig med i sine bøger, fx i den meget roste ”Det europæiske forår”.
Vært er Ole Knudsen.

Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.