Stjernetræf – Lune Carlsen

Stjernetræf - Lune Carlsen

Her skal vi møde en lidt særegen musiker, vi skal nemlig møde en imitator, selvom betegnelsen næsten ikke er rummelig nok! For når Jan Lune Carlsen står med sin guitar, sin datter og sit band, er resultatet mere en tribute-koncert, end en efterligning.
Siden Lune Carlsen var helt ung har Kim Larsens musik fyldt rigtig meget i hans liv. Ud over at være lydsporet i Lune Carlsens tilværelse, har stemmeligheden været en succes ved mange lejrbål.
I 2003 tog Lune Carlsens liv en drastisk drejning, da han blev opdaget. Fra lejrbål var han røget på scenen i et lokalt band ved Marielyst på Lolland Falster. Med bl.a. de medvirkende fra sommerrevyen som publikum blev det åbenlyse talent spottet. Amin Jensen skubbede på, og tre måneder senere måtte Jan Lune Carlsen lukke sit murefirma til fordel for et liv på scenen.
Nu kører han Danmark tynd, til bryllupper, byfester, fødselsdage og hvad der ellers byder sig til. Det bliver til mere end 70.000 km om året, og man forstår godt, hvorfor han er efterspurgt.
Udover en kæmpe spilleglæde lægger han ikke skjul på sin respekt og kærlighed til Kim Larsens og Gasolins musik. Som han siger; ”jeg prøver sådan at sammenligne, når man kigger rundt i verden. Nogle gang sammenligner jeg ham lidt med Bruce Springsten – det han er i Amerika, og Bob Dylan. Men der er bare ingen af dem, der har lavet så mange hits som Larsen. Det er der ingen i hele verden, der har”.
Mød den sympatiske sanger og guitarist i ”Stjernetræf. Kim Larsen kunne ikke selv have valgt en bedre ambassadør for sin musik. Rigtig god fornøjelse her på dk4!
Stjernetræf er programmet, hvor man kan møde menneskerne bag musikken.
dk4 præsenterer mange genrer – også nogle, der gør folk nysgerrige. I Danmark huserer et varieret udbud af bands på de små spillesteder, men ikke alle får spilletid på de mere officielle kanaler. Disse bands kan man ofte finde på dk4. Men da det eneste kriterium er, at man brænder for sin musik, er det heller ingen hindring, hvis et band allerede er slået igennem.

Denne optagelse fandt sted i maj 2018, inden Kim Larsens død.

Æret være hans minde
Kim Melius Flyvholm Larsen
* 23. oktober 1945 † 30. september 2018