Stjernetræf – Malene Mortensen

Malene Mortensen har allerede haft en lang karriere, og med musikalske forældre var det ikke fjernt at gå efter den musikalske drøm. Som elev i 3. G på Sankt Annæ Gymnasium deltog Malene Mortensen i ”Stjerne for en aften” og året efter i Melodi Grand Prix, som det danske bud på en vinder. Det gik ikke helt som håbet og livet som popstjerne blev kort. Men hjertet bankede for musikken og talentet var til stede, så nye døre åbnede sig.
Muligheden for at arbejde med nogle af Danmarks bedste jazzmusikere Niels-Henning Ørsted Pedersen, Niels Lan Doky samt Alex Riel bød sig, og samarbejdet førte til debutalbummet ”Paradise”. Malene Mortensen føler sig hjemme i jazzgenren, der giver plads til leg og improvisationer. I 15 år har hun turneret verden rundt og arbejdet med mange forskellige musikere.
Livet på turné er hårdt og behovet for at komme lidt tættere på sit publikum, samt en familieforøgelse i 2017 gjorde, at lysten til at arbejde og blive lidt mere i Danmark tog til.
Hun begyndte at tage ud på plejecentre med musik fra den danske sangskat, ikke den vi møder i Højskolesangbogen, men de sange, som var en stor del af dansk film og operetter i 30’- og 40’erne, nemlig sange af Kai Normann Andersen. Det er Kai Normann Andersen, der er smagsprøver fra, når man møder den unge sangerinde i ”Stjerntræf”, hvor hun også fortæller om mange af de andre ting, hun lader sig indfange af.

Stjernetræf er programmet, hvor man kan møde menneskerne bag musikken.
dk4 præsenterer mange genrer – også nogle, der gør folk nysgerrige. I Danmark huserer et varieret udbud af bands på de små spillesteder, men ikke alle får spilletid på de mere officielle kanaler. Disse bands kan man ofte finde på dk4. Men da det eneste kriterium er, at man brænder for sin musik, er det heller ingen hindring, hvis et band allerede er slået igennem.