Uffe og Mogens om verden (5) – Putin 4.0

Uffe og Mogens om verden (5) - Putin 4.0

Den 18. marts blev Vladimir Putin valgt til præsident for Rusland for fjerde gang. Der har ikke været nogen tvivl om, hvem der ville vinde valget. Putins primære modstander Aleksey Navalnij fik ikke lov til at stille op. Han opfordrede derfor folk til at boykotte valget og på den måde give deres stemme tilkende. Det officielle budskab til vælgerne lyder derimod, at det er kun Putin, som kan tilbyde russerne stabilitet, orden og storhed.

Hvorfor slutter så mange russere op om Putin, mens Vesten betragter ham som en diktator? Hvad er et styret demokrati, og hvor farlig er Putin for freden og stabiliteten i Verden? Hvilken rolle spiller Kina i denne sammenhæng? Hvordan bør Vesten forholde sig til Putin og Rusland?
Spørgsmålene er store, mange og alvorlige, når Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft under Charlotte Flindt Pedersens ledelse analyserer valget i Rusland, forholdet mellem Vesten og Rusland perspektiverne for udviklingen af forholdet mellem Rusland, Vesten og resten af Verden.

”Uffe og Mogens om verden” produceres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.