Dansk-tysk med Matlok – Jens Andresen

Dansk-tysk med Matlok - Jens Andresen

Siegfried Matlok er i denne udgave af „Dansk-tysk med Matlok“ på besøg hos Grœnseforeningen i Peder Skramsgade i København K, hvor han møder formanden Jens Andresen.
Jens Andresen har en historisk set ganske særlig baggrund, idet han er født syd for grænsen, men flyttede i 1965 som dansk sydslesviger til Danmark, hvor han blev uddannet som cand.agro. Indtil for få år siden har han drevet sin egen gård i nærheden af Løgumkloster.
Jens Andresen er på begge sider af grænsen en kendt og respekteret person. Få kender grænselandets melodi så godt som netop Jens Andresen med hans danske og tyske baggrund og erfaringer.
Men hvad beskæftiger Grænseforeningen sig egentlig med? Hvad betyder det, når foreningen går ind for „en åben danskhed“? Er der overhovedet behov for en Grænseforening og store tilskud til mindretallene på begge sider af grænsen i en tid, hvor forholdet mellem dansk og tysk er så fredeligt og godt som aldrig før? Sådan lyder nogle få af Matloks spørgsmål til Jens Andresen.