Dansk-tysk med Matlok – Jens-Peter Bonde

I denne udgave af ”Dansk – tysk med Matlok” er Siegfried Matlok på besøg hos Grænseforeningen i København, hvor han møder en ekspert på indre og ydre grænser, på EU og Europa. Det er en mand, som selv kommer fra det dansk-tyske grænseland, nemlig politikeren, journalisten og forfatteren Jens-Peter Bonde, som ikke mindst er kendt fra sin tid som mangeårigt medlem af Europa-Parlamentet og som blandt mange andre bøger har udgivet bogen ”Hvad nu EU?”.
„Hvad nu EU?“, lyder også Matloks indledningsspørgsmål til Jens-Peter Bonde. Herfra åbner programmet for en lang række helt centrale EU-politiske temaer samt muligheden for at konstatere, om Jens-Peter Bonde stadig kan leve op til sit ry for altid at udtrykke sig så forståeligt om det komplicerede Europa, at alle kan være med.