Kunstnermødet – Bille August

Hvad kommer først i en filmoptagelse – replikken eller kamerabilledet? Hvordan caster filminstruktøren sin drømmefilm? Hvilke greb kan en filminstruktør bruge på de helt store klassikerfortællinger? Og hvordan er det at producere film i udlandet?
Det kan filminstruktøren Bille August fortælle om. Han tilhører verdenseliten af filminstruktører – og den udsøgte skare af filmkunstnere, der formår at skabe de store historiske spillefilm. Fra filmen ’Pelle Erobreren’ til ’Marie’ om Marie Krøyer i Skagen.

Alligevel er Bille Augusts seneste succes en helt fortættet og lille nutidsfilm, der handler om et ældre par og deres voksne børn en helt særlig weekend i barndomshjemmet, nemlig ’Stille hjerte’.

Bille August har for nylig skabt film både i Kina og i Portugal. Men i denne udgave af ”Kunstnermødet” er han gæst i ’Kunstnermødet’ hos Anne Middelboe Christensen til en samtale om, hvordan han arbejder med sine film.
Mit navn er Anne Middelboe Christensen. Jeg er nysgerrig efter at finde ud af, hvordan kunstnere skaber deres kunst.