Mik Schacks Public Service – Vollsmose

”Ih hvor har der været sagt og skrevet meget skidt om Vollsmose nordøst for Odense gennem årene”, siger Mik Schack. Det var selvfølgelig ikke meningen, da man opførte bebyggelserne for 50 år siden. Dengang skulle de store lyse lejligheder og de mange grønne arealer og de rigelige parkeringspladser tiltale den daværende danske middelklasse, som man håbede, ville flytte ud i de nye boligområder væk fra Odenses kompakte boligmasse. Men det skete ikke.

Hvordan ser det så ud i dag i den kæmpe store almene bebyggelse Vollsmose? Hvad sker der? Hvordan er det at bo der? Hvem bor der? Det ser Mik Schack nærmere på i denne udgave af ”Mik Schacks Public Service”.

I dag er alle lejligheder i Vollsmose beboet, og mere end 9300 mennesker har bopæl i bebyggelsen, hvor der tales mere end 80 forskellige sprog – her iblandt klingende fynsk, som Mik kunne høre komme ude fra det lille køkken i beboerhuset i Lærkeparken, hvor Jonna Beyer var i gang med at ordne kyllinger og skrælle kartofler til dagens frokost. Hver dag, bortset fra onsdage og weekender laver Jonna og hendes veninde Kirsten Hansen mad til de beboere, som ønsker at spise en god dansk varm ret til frokost hver dag. Det har de troligt gjort uden afbrydelser i henholdsvis 20 år og 16 år. Med undtagelse af en enkelt uges sommerferie om året, hvor Jonna skal på lejrtur med Frelsens Hær.

Denne frivillige ihærdighed for fællesskabet i Lærkeparken, som er den sydvestlige del af Vollsmose, er også noget af det, der karakteriserer Vollsmose. I 2015 modtog Jonna og Kirsten i øvrigt en hædersbevisning som Årets Borgere i Vollsmose i 2015. Bydelens anerkendelse af det meget nyttige frivillige arbejde, der lægges for at beboerne skal trives og føle sig trygge og velkomne hjemme i deres eget boligområde. Hvilket de fleste også gør.

Hvordan det så gik med sovs og kartofler, beboermøde og andre indtryk fra Vollsmose, kan man se i programmet.