På tur til… Polen 2-2

På tur til... Polen 2-2

I dette andet program om busrejsen til Polen, besøger vi Polens stolte hovedstad Warszawa, der er en topmoderne by, men også bærer præg af en meget omstridt historie. De helt gamle bygninger i byens historiske bydel står i kontrast til socialrealismens bastante betonbyggerier fra kommunisttiden og de moderne bygninger fra efter den kolde krig.

Der bliver tid til en afslappende sejltur på de Masuriske søer inden turen går videre til Hitlers berømte hovedkvarter Ulveskansen og Europas største bevarede middelalderborg Malbork.

Herfra går turen videre til havnebyen Gdansk – hvor de første skud i 2. verdenskrig faldt. Sidst på turen besøger vi middelalderbyen Torun, der bl.a. har været hjemsted for astronomen Kopernikus samt byen Poznan, der menes at være Polens vugge.