Kunstnermødet – Bent Sørensen

Hvordan skaber en komponist sin musik – og hvordan vælger komponisten lige akkurat en cello eller et klaver til at spille helt nogle bestemte toner?
Det fortæller Bent Sørensen om i denne udgave af ”Kunstnermødet”, når han er gæst hos Anne Middelboe Christensen. Bent Sørensen er klassisk komponist til både kammermusik og korværker – og elev af Per Nørgård. Hans brug af violiner får folk til at sukke. Han har både komponeret med klemten af kirkeklokker og lyden af smækkende døre. Og hans leg med stilhed og næsten uhørlige toner gør hans musik til noget af det mest poetiske.

Bent Sørensen arbejder meget internationalt, men i dette program er han her i studiet hos Anne Middelboe Christensen for at fortælle om sin musik.
I programserien ”Kunstnermødet” præsenterer Anne Middelboe Christensen og dk4 danske kunstnere fra vidt forskellige dele af den danske kunstscene. Det sker gennem en samtale, der tager udgangspunkt i Anne Middelboes nysgerrighed efter at vide, hvordan kunstnere skaber deres værker. Hvordan vælger en maler fx sine farver? Hvordan skaber en komponist sine toner? Og hvor meget hænger kunsten egentlig sammen med kunstnerens eget liv – og med, hvad der sker i verden?