Kunstnermødet – Stephanie Thomasen

Kunstnermødet - Stephanie Thomasen

Hvordan er det at være danser og opfinde nogle helt nye bevægelser? Og hvordan er det at koreografere dans til andres kroppe?
Det ved koreografen Stephanie Thomasen noget om. Hun er kun 30 år gammel, men hun er allerede leder af Uppercut Danseteater i Dansekapellet på Bispebjerg i København.
Hun blev uddannet som moderne danser i USA, på Alvin Aileys skole i New York. Men heldigvis kom hun tilbage til København, og her har hun overrasket med sin dans, der blander moderne dans og hiphop.
Stephanie Thomasen er ofte selv på scenen sammen med en masse vilde breakdanser-drenge. Men i denne udgave af ”Kunstnermødet” er hun gæst i studiet hos Anne Middelboe for at fortælle om sin dans.
I programserien ”Kunstnermødet” præsenterer Anne Middelboe Christensen og dk4 danske kunstnere fra vidt forskellige dele af den danske kunstscene. Det sker gennem en samtale, der tager udgangspunkt i Anne Middelboes nysgerrighed efter at vide, hvordan kunstnere skaber deres værker. Hvordan vælger en maler fx sine farver? Hvordan skaber en komponist sine toner? Og hvor meget hænger kunsten egentlig sammen med kunstnerens eget liv – og med, hvad der sker i verden?