Tysklands valg – Europas skæbne – Bo Lidegaard og Matlok

Programrækken “Dansk-tysk med Matlok” er i forbindelse med det tyske udvalg den 24. september udvidet med en række ekstraprogrammer under overskriften „Tysklands valg – Europas skæbne“. I disse programmer sætter dk4 og Siegfried Matlok fokus på det valg, der både er yderst vigtigt for Tyskland, men også for Danmark, ja for hele Europa.
Valgets betydning og forholdet mellem Danmark og Tyskland drøfter Siegfried Matlok med danske politikere og personligheder, som har et særligt kendskab til Tyskland.
I dette program møder Matlok en person, som er en af landets bedst kendere af det seneste århundredes historiske forløb og af det problem, som tidligere udenrigsminister Per Hækkerup engang omskrev med ordene: Tyskland, Tyskland, Tyskland.
På samtalepartnerens udgivelsesliste findes klassiske værker om diplomaten Henrik Kauffmann, om statsministrene Jens Otto Krag og H. C. Hansen og ikke mindst bogen „Landsmænd“ om redningen af de danske jøder i 1943, som under titlen „Die Ausnahme“ (Undtagelsen) også har opnået stor anerkendelse i Tyskland.
Med Politikens tidligere chefredaktør, historikeren Bo Lidegaard diskuterer Siegfried Matlok blandt andet tesen Merkel eller europæisk kaos.
Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.