Stambordet 3-4 – Michael Markussen og Vladimir Tomic

Michael Markussen og Vladimir Tomic

Ved stambordet diskuteres der pr. tradition politik og meget andet – hvad enten stambordet står i Tyskland, Frankrig, England eller Danmark. I dette program står stambordet på pubben ”You’ll never walk alone” i Kolding, hvor programmets vært Carsten Berthelsen sammen med stambordets øvrige gæster diskuterer især flygtninge- og klimapolitik – men hvor der også bliver smagt på godt øl og talt om øl og ølkultur.

Gæsterne ved stambordet er filminstruktør og billedkunstner Vladimir Tomic og sognepræst Michael Markussen fra Simon Peters kirke i Kolding. Vladimir Tomic er selv flygtning og kom til landet i begyndelsen af 1990erne, da Danmark tog imod et stort antal flygtninge fra Balkan. Tomic kan således ikke kun bidrage med personlige erfaringer og anskue og vurdere nutidens flygtningestrømme med et særligt perspektiv, men han har også beskæftiget sig kunstnerisk med temaet både i den prisbelønnede film ”Flotel Europa” samt med den selvbiografiske udstilling ”Remembering The Nowhere”. Michael Markussen fortæller om arbejdet med flygtninge og migranter i kirken – og i sit øvrige virke som sognepræst, men også pubbens ejer og værten ved ”Stambordet”, Torben Mathew, bidrager – ikke kun med godt øl, men også med erfaringer fra sit arbejde som sproglærer og medgrundlægger af Koldings sprogskole for flygtninge og indvandrere.
Øllet i glasset er såkaldt trappist-øl fra Belgien. Det ser ud til at smage gæsterne ved ”Stambordet”, hvor vi også får forklaringen på betegnelsen trappist-øl.

Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.