Kvinderne fra Borgen 1 – Spindoktorer og kommentatorer

Når spindoktorer, eksperter og kommentatorer udlægger politik, så kan man ofte få det indtryk, at det hele er meget udspekuleret og planlagt ud fra en snedig strategi – at det er taktik det meste af det, der foregår i politik.
Men er det sådan, når det kommer til stykket? Spiller tilfældigheder og udefra kommende begivenheder ofte en meget større rolle? Hvordan foregår det virkeligheden?
Det ser ”Kvinderne fra Borgen”, Mimi Jakobsen, Pia Christmas-Møller og Fatma Øktem nærmere på i programmet, hvori de også diskuterer politiske løfter og løftebrud.
”Kvinderne fra Borgen” er dk4s nye, politiske programserie. Tre tidligere politikere kendt fra Christiansborg bliver sat sammen på en ny, utraditionel måde, og det er også helt usædvanligt, at det i programmerne i højere grad handler om at tale politik op i stedet for det modsatte.
”Det er så let at tale politik og politikere ned og puste til den ulmende politikerlede. Vi ønsker nærmest at tale politik op og være med til at genvinde respekten for de folkevalgte og deres arbejde. Men vi lægger ikke fingrene imellem, når det bliver for selvfedt, hyklerisk, latterligt, komisk, utroværdigt eller direkte usandt”, forsikrer Mimi Jakobsen og Pia Christmas-Møller.
Mimi Jakobsen, tidligere minister, MF og formand for Centrum-Demokraterne og tidligere partileder og MF for Konservative Pia Christmas-Møller kommenterer, diskuterer og debatterer dansk politik og politikere samt livet på Christiansborg. Fatma Øktem, tidligere MF for Venstre styrer debatten og sørger for, at det aldrig bliver kedeligt.