Ærligt talt – Ib Grønbech – om livsudfordringer OG glæder – fortalt til Georg Julin 2:3

Georg Julin har kendt sangeren og musikeren Ib Grønbech i mange år. Fra før han blev kendt for hits og sange som ”Hvorfor må jeg ik’ få Beatles-hår”, ”Jeg har fået en trailer, og mor har mave på”, ”Peter lå i telt…”, og et hav af andre humoristiske sange som både ældre, men i den grad også unge mennesker kender og stadig kører langvejs for at blive underholdt med, ved mange af de koncerter som Ib Grønbech stadig laver over hele landet.

I de tre udsendelser kommer vi endog meget tæt på mennesket bag de festlige sange, for sandheden er, at vendelboen Ib Grønbech har haft et helt andet liv med udfordringer som han på tidspunkter har overvejet hvad han skulle gøre ved – om han ville og i det hele taget kunne fortsætte med at leve. Ib åbner for sit livs inderste oplevelser, problemer, skræk og sygdom, men – forklarer også hvordan han er kommet videre og bl.a.

i dag også hjælper andre mennesker, unge som ældre, med lignende problemstillinger. Som en ”barmhjertig samaritaner” vil Ib meget gerne hjælpe andre – men vil ikke have penge for det. Han føler at de mange erfaringer han har fået igennem livet skal gives videre ved at tale om årsager, og ikke bare symptomer. Vi hører om Ib Grønbechs barndom, hvordan han fik mulighed for at få et trommesæt, selv om det ikke var velset i familien, om hans frygt og angst der varede til han fyldte 38 år inden han fik medicinsk behandling, om hans måde at referere til verden på i sine sange, samarbejdet med musikere, og mange andre helt personlige oplevelser.

Det sætter mange af de muntre og finurlige tekster i perspektiv og fortæller hvordan livet i showbranchen kan være hårdt arbejde – men alligevel konkluderer – ”hvad har vi dog gjort siden vi skal have det så godt.” – Ib Grønbech opsummerer ved at fortælle at han hele livet har haft en særdeles trofast ven som han dagligt taler med – og takker for hver eneste dag – Vor Herre Jesus. Uden Ham havde det ikke fungeret og han er åben og taknemlig for at have den daglige kontakt. Livsudfordringerne gav og giver også glæde – og det er Ib dybt taknemlig for.