Ærligt talt – Louisekroen på Bornholm – fyldt med historier – fortalt til Georg Julin

Georg Julin besøgte den berømte Louisekroen i Bølshavn på Bornholm for bl.a. at høre historien om hvordan flere kvinder gennem 172 år har haft særlig omsorg for ”husmandsstedet”. Louise Rasmussen, bedre kendt som Grevinde Danner og gift med Kong Frederik d.7. var den første. Louisekroens historie begynder dog først i 1973. Her blev kroen åbnet som spisested og steakhouse af Grethe Damgaard, der kom fra Herning. Med inspiration fra familiens restaurant, Hereford Beefstouw i Lund, ombyggede Grethe Damgaard det gamle husmandssted til en restaurant. Stalden blev til køkken, og de gamle værelser og stuer blev til charmerende restaurantlokaler. Rygterne om de saftige og møre bøffer nåede snart både lokale og turister, og mange af Louisekroens gæster har således en mangeårig tradition for at besøge kroen. I slutningen af 1970’erne solgte Grethe Damgaard Louisekroen til et lokalt par, Margit og Robert Hansen, og i hele 39 år stod de i spidsen for Louisekroen.

I 2018 valgte Robert og Margit meget fortjent at trække sig tilbage, og de solgte Louisekroen til det nuværende ejer-og værtspar Jan Handberg og Vibeke Kruse. Så – der står altid en kvinde bag, men i denne podcast fortæller både Jan og Vibeke historien om stedet og ikke mindst det helt specielle udvalg af retter med specialimporteret kød fra bl.a. Finland. Velkommen til 50-årsjubilæet for Louisekroen i Bølshavn.