Fokus på – Helligånden – phd Marc Grønbech-Dam

Georg Julin overværede julegudstjenesten i Nexø i 2022. Her var der forventeligt en prædiken om f.eks. Jesusbarnet i krybben, Maria eller hyrderne på marken, men i stedet bød juleprædiken på den største julegave til menneskeheden – Helligånden. Den tale blev holdt af en Nexødreng der for mange år siden emigrerede til USA og i dag er ph.d. i Det nye Testamente og bl.a. begrebet Helligånden. Han er Assistant Professor of New Testament på Vanguard University of Southern California, der ligger mellem San Diego og Los Angeles. Marc Grønbech-Dam hedder han, og ham mødtes Georg Julin med i en samtale i kirkens lokaler for at høre nærmere om denne specielle julegaves betydning for mennesker i dag. De fleste kirkegængere kender bl.a. Helligånden (Spiritus Sanctus fra latin) fra trosbekendelsen i Folkekirken. Her nævner vi, at vi tror på tre personer i Treenigheden: Faderen, Sønnen og Helligånden. Som sådan er Helligånden af samme guddommelige væsen som Faderen og Sønnen, og kan også kaldes “Skaberånden” (på latinsk: Spiritus Creator). Med Marc Grønbech-Dams indsigt i denne største julegave, blev interessen vakt for at høre lidt mere om den del i treenigheden som meget få mennesker taler om i hverdagen. Lyt derfor med når der bliver sat fokus på – Helligånden.