Europa og den nye verdensorden – Afsked med den vestlige orden?

Verden er under hastig forandring. Nye stormagter vokser frem, mens den amerikanske supermagt langsomt trækker sig tilbage. Europa-Kommissionens nye formand, Ursula von der Leyen, vil derfor styrke den fælles sikkerheds- og udenrigspolitik i EU. Målet er et stærkere Europa, som kan forsvare de europæiske landes fælles interesser på den internationale scene.

Men er kommissionsformandens målsætning den rette for Europa? Og kan de europæiske lande enes om en fælles sikkerheds- og udenrigspolitik? Det diskuterer Christian Foldager med eksperter, opinionsledere og politikere i programserien ”Europa og den nye verdensorden”. Ud fra en række aktuelle problematikker undersøger han og deltagerne, hvilken rolle EU kan og bør spille i international politik.

Er de demokratiske, liberale værdier – hele den vestlige orden under pres, ja lige frem ved at forsvinde? Hvordan ser fremtiden ud for Europa i en globaliseret fremtid, hvor nationalistiske tendenser samtidig vinder frem, og enmandsvælde er styreformen i flere lande? I denne udgave af programrækken ”Europa og den nye verdensorden” er det overordnede tema, om vi er ved at tage afsked med den vestlige orden. Til at belyse denne problematik har Christian Foldager inviteret to markante debattører i studiet, nemlig forfatter og skribent Kasper Støvring og Henrik Dahl, der er medlem af Folketinget for Liberal Alliance, samt forfatter.

”Europa og den nye verdensorden” er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.