KulturHave med Jesper Winge Leisner

Det hele begyndte i 1981 med ”Elsk mig i nat” med popgruppen Rocazino.
En følge heraf var, at Jesper Winge Leisner, der er hovedpersonen i denne udgave af ”KulturHave”, i 2005 dannede produktionsselskabet The One and Only Company og præsenterede “Den Eneste Ene – The Musical” i Forum i København. En forestilling, der byggede på Susanne Biers prisvindende og folkekære spillefilm af samme navn.

Det blev en stor succes med over 130.000 solgte billetter, og musicalen blev genopsat i 2012.
Senere fulgte et stort kunstnerisk samarbejdsprojekt i forbindelse med Kulturbyåret i Aarhus i 2017, hvor Winge Leisner i samarbejde med Black Box Dance Company, Musikhuset Aarhus og Den Jyske Opera søsatte Bier-Trilogien baseret på Oscarvinderens tre populære film: ”Brødre”, ”Elsker dig for Evigt” og ”Efter Brylluppet”.
Igennem de seneste 15 år er det blevet til mange store musicalsuccesser, der også har turneret over det ganske land, fx ”Shrek The Musical”, ”Flashdance”, ”Saturday Night Fever”, ”Dirty Dancing” og senest ”Den Skaldede Frisør”.

Sidstnævnte forestilling fik premiere den 4. marts 2020 og spillede kun fire gange, inden den måtte aflyses grundet Covid-19.
Over 70.000 publikummer havde sikret sig billetter, og Winge Leisner fortæller i KulturHave om de dramatiske dage og de udfordringer, Corona-krisen har medført for hele musicalbranchen.

I programmet spørger Christian Have også om, hvad der skal til for at producere musicals – en genre, der både er elsket og hadet. Og om, hvordan fremtidsudsigterne ser ud for musicalen, når Corona-krisen på et tidspunkt er ovre.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.