Ærligt talt – om synet på Mellemøsten – Svend Lindhardt 1:2

Georg Julin udgiver podcasts om forskellige vigtige emner med personer der har erfaringer, viden og ærlige meninger, der ofte ikke kommer frem i kommercielle medier. For at holde sig orienteret, søger Georg Julin bred information og indsigt i danske og internationale medier. Et af de danske medier, der meget sjældent citeres, er netavisen Den Korte Avis, udgivet frivilligt og gratis siden 2012 af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow. Her var i efteråret 2023 en række interessante og for nogle ”provokerende” artikler af Svend Lindhardt, der er cand.mag. i historie og religion.

Han har undervist på Københavns VUC, og han har gennem en del år fulgt den kristne zionisme i USA og Danmark, Mellemøstkonflikten og den religiøse fundamentalismes rolle heri. I de to afsnit fortæller han om sit syn på de omstændigheder der gør sig gældende i konflikten mellem Hamas og Israel. Han fortæller bl.a. om samtaler med lederen af Moskéen på Dortheavej, Det Islamiske Trossamfund, Wakf i København, og herudover personlig undren over personers muligvis manglende viden om historiske kendsgerninger der er vigtige at have, så debatten ikke bliver polariseret, som Svend Lindhardt bl.a. siger.