Ærligt talt – Bornholms borgmester Jacob Trøst 2:2

Georg Julin mødte i foråret 2023 Bornholms borgmester Jacob Trøst. Som medlem af Det Konservative Folkeparti, og efter kun få måneder på Bornholm som politibetjent, blev han overraskende udpeget til borgmester af bl.a. Enhedslisten. En højst overraskende udgang på en konstitution der også senere skulle vise sig at blive et dilemma for den nyvalgte politiker. En situation der næsten kan sammenlignes med hvad der skete for den københavnske overborgmester der også måtte se sig i rollen som borgmester uden indflydelse. Øen Bornholm er dog mindre i omfang, og efter nogle dage hvor Jacob Trøst ganske grundigt overvejede sin situation, tog han bogstaveligt talt arbejdstøjet på som borgmester, og har siden været særdeles aktiv og inkluderende i sit daglige arbejde, og på den måde lært bornholmerne og deres mening at kende. Den folkelige opbakning bag personen Jacob Trøst synes at være helt tydelig, uanset hvilken partifarve man repræsenterer.

At have erfaring med sig som politibetjent i særledes alvorlige kriminalsager, lader til at have haft en positiv indflydelse på borgmesterens daglige arbejde. Ved adskillige firma- og institutionsbesøg samt flere offentlige møder om aktuelle emner som f.eks. Bornholms kommende levering af grøn energi til både Tyskland og det øvrige Danmark, men måske ikke Bornholm selv, er et kernepunkt i de forhandlinger som Jacob Trøst har påtaget sig for at sikre bornholmerne at Folketingets beslutninger om at bruge øen til forsyning for andre lande og landsdele, også nødvendigvis får glæde for indbyggerne på den ø der i sin tid blev betegnet som Bright Green Island. Den personlige samtale med Jacob Trøst giver indblik i et menneske der nok mere er omsorgspraktikker end traditionel politiker. Måske opskriften på den politikertype som befolkningen i virkeligheden ønsker, i hvert fald hvis man spørger bredt omkring på Bornholm.