Fokus på – Fremtidens intelligens – ChatGPT – Henrik Berggren

Georg Julin, som selv har arbejdet med datateknologi siden 1970, har tidligere haft den opfattelse af kunstig intelligens ikke eksisterer. Intelligens har nemlig også med følelser at gøre, hvilket kan aflæses i kropssproget. Men nu kan robotter så også aflæse menneskers kropssprog og således lære om følelser og inkludere dem i de algoritmer der får robotten til at kunne ”handle selv på en intelligent måde.” På bloggen på hjemmesiden www.julin.dk, kommenterede han allerede i 2020 de samtaler der foregik om fremtidens udfordringer/muligheder inden for journalistik der ville komme med robotter – se https://julin.dk/blog/2020/02/29/samme-vej-blot-hurtigere/ – I vinteren og foråret 2023 er emnet højaktuelt – for vil den nye superrobot ”ChatGPT” afløse fremtidens journalister.

I fagbladet for Dansk Journalistforbund er der annoncer for at komme til Århus på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole – DMJX – for at lære at ”fodre” fremtidens robotter til medieverden. Med andre ord – der skal undervises i hvordan robotteknologi kan bruges endnu bedre i fremtidens medier – og spare medarbejdere??? Georg Julin tog til Århus og talte med Institutchef ved Institut for Journalistik på DMJX, Henrik Berggren for at få svar på om man f.eks. kunne bruge de nye robotter i undervisningerne, og – måske endda til eksamen. Med andre ord, hvad vil fremtiden bringe – og hvordan ser DMJX på udfordringerne/mulighederne.