Fokus på – seniorer – med aldringsforsker Henning Kirk og Georg Julin 1:2

Georg Julin har siden 2009, blandt mange emner, beskæftiget sig journalistisk med den ældste aldersgruppe i Danmark – både velfærdsmæssigt og socialt. Det er sket ikke mindst på baggrund af den megen debat i medierne og blandt politikerne der overvejende beskriver gruppen, 20 % af Danmarks befolkning over 65 år, som – et samfundsproblem. Det viser sig at forholde sig helt modsat. I de to udsendelser med fokus på seniorer, er gæsten forfatter, læge, dr.med., og ikke mindst, aldringsforsker Henning Kirk. Med sin dybe viden, efter mange års forskning i hvad der sker med menneskets fysiske og psykiske udvikling og længere kvalitetslevetid, giver han gode og konkrete råd til den fjerde alder. Det gælder både fysisk og kulturelt. Henning Kirk giver også eksempler på, og anviser, hvordan det enkelte menneske selv kan tage ansvar for et langt og godt liv. Vi kan bl.a. lære af Henning Kirks og debattøren Lone Kühlmanns fællesbog fra tidigere, hvor Henning Kirk i bogen gør op med vores forældede syn på alder. ”Man går ikke i stå af at blive gammel; man bliver gammel af at gå i stå. Man bliver heller ikke automatisk syg af at blive gammel.” Bogen opfordrer og inspirerer til at blive i de voksnes rækker uanset alder og til at holde fast i ansvaret for sit eget liv. De to udsendelser med Henning Kirk har fokus på et godt seniorliv der alt for længe har været omtalt som en belastning for 80 % af samfundet, men der i virkeligheden er et kæmpe aktiv – for hele samfundet. Læs mere om Henning Kirks forskning og bøger på www.henningkirk.dk.