Fokus på – døden – med bedemand Jeanette Baunkjær og Georg Julin

Georg Julin har på mange foredrag om Den fjerde alder, der drejer sig om ”kvalitet i livets efterår” – se www.denfjerdealder.dk – bl.a. også fokus på begravelser, bisættelser og de mulige efterfølgende samvær for familie og venner. Men selv om det eneste vi med sikkerhed ved i livet er, at vi skal dø – taler vi utroligt lidt om den – og hvad der skal ske inden og efter af praktiske beslutninger. Samtalen om det uundgåelige emne drejer sig både om de mange praktiske og økonomiske overvejelser, men også de fysiske og psykiske udfordringer. Bornholm er udgangspunktet for samtalen med bedemand Jeanette Baunkjær der ejer Bornholms Begravelsesforretning med kontor i Rønne og Allinge. Klippeøen er det område i Danmark med flest religioner og trossamfund pr. indbygger og med kun fire ”bedemænd” for 40.000 indbyggere, så der kan forekomme flere praktiske udfordringer i forbindelse med ritualer og traditioner. Jeanette Baunkjær holder foredrag for både skoleklasser og ældreforeninger, så alle aspekter kan komme frem i naturlige samtaler i alle aldre, og dermed fjerne det tabu der hviler over emnet – døden. Jeanette Baunkjær hjælper endvidere med at tale om, og udfylde, ”min sidste vilje”, hvilket i den grad kan hjælpe de efterladte når situationen opstår, og som det vil fremgå af samtalen er der mange måder som mennesker nu om dage vælger at tage afsked med verden på. Vi kommer tæt på eksempler af helt nye måder at ”sige farvel på” med ”de sidste ord” – selv fra afdøde der på forhånd enten har skrevet eller indtalt den hilsen eller tale, som de efterladte kan læse, se eller høre ved begravelsen eller bisættelsen. Programmet er er aktuelt for alle aldersklasser – som en naturlig del og forberedelse af den virkelighed – at vi alle SKAL herfra på et tidspunkt.  Jeanette Baunkjær kan kontaktes for råd, vejledning og mulige foredrag om den uundgåelige – men for langt de fleste tilfælde – naturlige del af livet. – Jeanette Baunkjær 29 21 09 69 – 56 48 00 20 Bornholmsbegravelse@gmail.comwww.bornholmsbegravelse.dk