Ærligt talt – af Poul Halberg og Jette Schandorf til Georg Julin 1:2

Georg Julin har i to udsendelser mødt det musikalske ægtepar Poul Halberg og Jette Schandorf til en ærlig samtale om 42 år i musikkens verden – og siden 2013 i samme orkester – Halberg & Friends. Herudover musikalske eksempler på tidligere udgivelser og den nyeste udgivelse i september 2022, albummet ”Nu”. Første udsendelse er en samtale med sangeren, komponisten, produceren og guitaristen Poul, der som 12-årig fik sin første el-guitar og siden midten af 1970’erne har dedikeret sit liv til musikken og skrevet et utal af sange til den danske musikscenes mest fremtrædende solister og bands. Samtalen foregår hjemme i deres lydstudie hvor tæt på 40 guitarer taler sit tydelige sprog om, at det er Pouls redskab til de flere hundrede hits han har skrevet, indspillet eller produceret. Sange som bl.a.: Jeg vil la’ lyset brænde, Magi i luften, Væk mig, Re-Sepp-Ten, Efterår, Elskes af dig, Mandagsstævnemøde, Spiller et spil, Transit, etc., etc. – en uendelig liste af danske hitlistesange med bands som Halberg Larsen, Ray Dee Ohh, News, Moonjam og en lang række andre danske orkestre og solister. I samtalen fortæller Poul om sit liv med musikken og de mange konstellationer han har medvirket i, og om samarbejdet i indspilningsstudierne samt foran på, og bag scenen. I den anden udsendelse er bassisten Jette med i samtalen og fortæller bl.a. om sin opvækst med klassisk musik, forholdet til musikkens verden bl.a. gennem sin far og sine søskende, en bog med anmeldelser af en lang række af koncerter i Montmartre som helt ung pige, hvordan de to mødte hinanden ved et tilfældigt ”stævnemøde” i et musikstudie og senere resulterede i ægteskab og to børn – og et fælles liv i musikkens verden. Jette og Poul fortæller om samarbejde i musikkens univers, på scenen og privat, og afslutter med sammen at lægge op til en ny sang på repertoiret med tekst af Elisabeth Gjerluff Nielsen og melodi af Poul Halberg, ”Lukker et vindue”. Teksten skrev Elisabeth kort tid inden sin død i 2022 til Halberg & Friends. De to udsendelser giver et varmt indblik ind i den musikalske verden, hvor samspil og harmoni i høj grad også omhandler kærlighed – til musikken – og hinanden. God fornøjelse og tak for den ærlige samtale om over 40 års musik – og sammenhold.