Minkavlernes historie – Om hverdagen med og uden mink (5:6)

Vi besøger Annie og Peter Hindbo i Jordrup ved Kolding og hører om, hvordan Peter bliver ringet op af Statsministeriet, der spørger om han ønsker besøg af statsminister Mette Frederiksen. Han takker ja, men selvom besøget ikke ændrer på det faktum, at alle mink bliver aflivet, så oplever han dog en stærk berørt statsminister. For Peter Hindbo var 2020 et år, hvor han så sit livsværk blive taget ud af hænderne på ham og på hans søn, som netop var i gang med en karriere som 2. generations minkavler.

Minkerhvervet har eksisteret i Danmark i næsten 100 år, men sluttede, da statsministeriet den 4. november 2020 meddelte, at alle mink i Danmark skulle aflives. I denne programrække besøger vi både 1. 2. og 3. generations minkavlere – eller rettere sagt tidligere minkavlere. Vi får fortællingen om at vokse op på en minkfarm, om hverdagen på en farm – om at videregive sit livsværk, og om at overtage livsværket. Vi hører også om, hvordan man kommer videre ja, kort sagt – så handler denne serie om livet med og uden mink.