Fakta om forsvarsforbeholdet (4:4) – EU’s våbenindustri og EU’s militære udvikling

”Den 1. juni skal danskerne stemme om bevarelse eller afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Hvad går det ud på, og hvad er perspektiverne for og konsekvenserne af det ene eller det andet afstemningsresultat? Et flertal i Folketinget anbefaler et ja til afskaffelse af forsvarsforbeholdet, men hvilke argumenter har nej-siden, og holder argumenterne overfor ja-sidens argumenter for et ja? Hvad er følelser, og hvad er fakta?

Det undersøger Christian Foldager i programmet, når han udfordrer nej-siden, der er repræsenteret ved Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU og Christian Juhl, MF for Enhedslisten. I denne udgave af programrækken er der særligt fokus på temaet ”EU’s våbenindustri og EU’s militære udvikling”.

Programrækken ”Fakta om forsvarsforbeholdet” produceres i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.