Fakta om forsvarsforbeholdet (2:4) – Suverænitetsafgivelse, demokrati og forsvarsforbeholdet

”Den 1. juni skal danskerne stemme om bevarelse eller afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Hvad går det ud på, og hvad er perspektiverne for og konsekvenserne af det ene eller det andet afstemningsresultat? Et flertal i Folketinget anbefaler et ja til afskaffelse af forsvarsforbeholdet, men hvilke argumenter har nej-siden, og holder argumenterne overfor ja-sidens argumenter for et ja? Hvad er følelser, og hvad er fakta?

Det undersøger Christian Foldager i programmet, når han udfordrer nej-siden, der er repræsenteret ved Lave K. Broch fra Folkebevægelsen mod EU og advokat, tidligere MF Bjørn Elmquist. I denne udgave af programrækken er der særligt fokus på temaet ”Suverænitetsafgivelse, demokrati og forsvarsforbeholdet».

Programrækken ”Fakta om forsvarsforbeholdet” produceres i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.