Fokus på – senior og selvstændig – Abelone Glahn og Georg Julin

Journalist Abelone Glahn og Georg Julin ser på hvad der arbejdsmæssigt skal ske efter pensionsalderen. Abelone Glahn, der er selvstændig på 21. år, har skrevet bogen ”Senior og selvstændig” – om at tage hul på det 3. arbejdsliv – ikke med frivilligt arbejde, men som en ekstra indtjening. Bogen indeholder fortællinger fra 14 selvstændige seniorer, dels nystartede, dels erfarne – mellem 63 og 80 år – der giver inspiration og tips til at andre om at gøre det samme. Rent praktisk indeholder bogen også konkret information om praktiske økonomiske regler der, ifølge Abelone Glahn, er en ”rystende jungle” at komme igennem i det offentlige system. Bogen er dermed en guide til både motivation, opstart og gennemførelse af egen selvstændig virksomhed – og ”nyde livet imens”. Til sidst i udsendelsen fortæller Abelone Glahn om endnu en vigtig bog der udgives foråret 2022. ”Skal du ta’ det hele med dig? – gør plads til næste kapitel i tide.” Den er bygget på egne erfaringer af at flytte fra over 600 kvm på Falster, til 65 kvm på Østerbro. At afvikle – frem for at efterkommerne skal have besværet, men også at give dele af historien videre til de næste generationer – i tide.