Tre generationer – arbejder samme – med Mikkel og Per Espersen 2:2

Når tre generationer har arbejdet tæt sammen om udvikling og drift, hører vi ofte om store industrivirksomheder, men i de to udsendelser med familien Espersen, drejer det sig om mad, service og tætte relationer. De er opvokset med at hjælpe hinanden, se mulighederne, og først og sidst drive forretning med mottoet ”med kærlighed og ærlighed”. Familien kommer fra Kastrup på Amager, hvor ”den stiftende generation” havde købmandsforretning i en lille sidevej til Alléen der hedder Søvang Alle. Dengang var den del af Amager et industriområde og sønnen René fandt allerede sammen med sin livsledsagerske som teenager. Allerede som 17-årig var de begge to i gang med jobbet og lærepladsen inden for restaurationsbranchen, og samtidig havde de fået sønnen Per, der dog ikke var nogen hindring for de mange timers arbejde, for han kom med på jobbet allerede fra spæd. Nu sidder vi på tredje generations restaurant, Allékroen og får historierne om de mange tiltag der stadig involverer de to yngste generationer i dagligdagen – på godt og ondt, bl.a. pga. pandemien. Vi skal høre om traditioner på restauranter som Kastrupfortet, Kanalcaféen, De Syv nationer, Skovlyst, Espersen i Dragør Havn, Allékroen og Sct. Petersborg, og mange flere, som alle har været i familiens eje – men altid med dyb respekt for indholdet: klassiske danske retter og smørrebrød, hyggelig indretning og god service. Traditionen fortsætter, dog ikke med at få børn som 17-årig der kan overtage efter teenageårene – men de er under planlægning – og det samme er tankerne om fremtidens muligheder – specielt efter de hårde måneder med pandemi – som, ifølge ejerne, er håndteret helt forkert af det offentlige. Tre generationer står stadig sammen!