Årstidens bøger med Anne-Marie Mai – Efterår 2021

Så er litteraturprofessor Anne-Marie Mai i programrækken ”Årstiden bøger” nået frem til de bøger, hun vil anbefale til læsning i efteråret 2021. Udvalget er stadigt omfattende, så der er nok at tage fat på. Der er bøger, der kigger ind i nutiden, og så er der mange bøger der ser tilbage. Historiske fortællinger, der tager fat på den nære fortid eller går længere tilbage i århundrederne.

Anne-Marie Mai har taget gode eksempler med på begge tendenser. Fra nutiden fx Emeli Bergmans ”På undersiden af dagen” og fra den historiske strømning Lone Hørslevs ”Halvt i himlen”, men også Rakel Haslund-Gjerrilds ”Adam i paradis” og Jesper Wung-Sungs ”Kvinde set fra ryggen”.

Som sædvanligt har Anne-Marie Mai også fundet en klassiker, som fortjener fornyet opmærksomhed. Det er denne gang Dorrit Willumsens ”Marie”. Og til sidst er der omtale af børnebøgerne ”Snøvl og Fidifup” af Jørgen og Flemming Bau og af Asger Schnacks digtsamling for børn ”Solen står op men stjernerne er der endnu”.