Fokus på – Fremtidens energi – med Thomas Bendtsen

Georg Julin har besøgt Thomas Bendtsen, direktør for Rønne Havn, og en driftig erhvervsleder der sætter fremtidens energi på Europa- og verdenskortet. Med en privatfinansieret investering på over en milliard kroner er Rønne Havn kommet i front med udviklingen af energi på flere fronter. ”Tidligere kunne vi knapt nok lægge en besked på de store energiselskabers telefonsvarer, men i dag ringer de konstant for et nærmere samarbejde,” fortæller Thomas Bendtsen begejstret. Udover havmølleparker der bringer strøm via kabler til både Danmark og nabolande, arbejdes der nemlig på flere energihops, og her er Bornholm foreløbig blevet udpeget til leverandør til Polen, Sverige, Tyskland og Danmark. I virkeligheden bringer det rent arbejdsmæssigt Bornholm tilbage på et langt højere niveau end da det nu mistede fiskeri, var på sit højeste. Lyt til Thomas Bendtsen og få løsningen på både Bornholms, men også verdens energi – hvor en af de store overraskelser er – ammoniak til skibsfartens mellemlange sørejser. Hvert år passerer over 60.000 skibe Bornholm.