Fokus på – Psykiske sygdomme – Kristian Buhr og Rasmus Schelde Rasmussen 2:2

Hver tiende dansker har en psykisk sygdom, altså ca. hver 10 dansker, svarende til ca. 580.000 personer. Hver tredje dansker får en psykisk lidelse i løbet af livet, og mange flere skræmmende tal om børn og unge med psykiske lidelser kan læses på hjemmesiden hos Psykiatrifonden. De to udsendelser indeholder eksempler på sygdomme og sætter fokus på hvor lidt samfundet i dagligdagen hører om problemet, primært fordi sygdommene er tabuiserede og ikke får samme opmærksomhed som fysiske sygdomme. I studiet er lederen for den lokale afdeling af Bedre Psykiatri i Århus Kristian Buhr. Herudover pårørende Rasmus Schelde Rasmussen, der åbent fortæller om sin fars sygdom, og hvordan han og hans søskende har besluttet at hjælpe med effektiv støtte og information til lokalafdelingen og samfundet om de store konsekvenser de mange sygdomme har for samfundet – og den enkelte familie