Ærligt talt – til Georg Julin – af Svend Lings – om aktiv dødshjælp 2:2

Aktiv dødshjælp har i mange år været til debat i Danmark. Etisk Råd har indstillet til politikerne at der ikke skal være den mulighed her i landet, og imens vedtager flere og flere lande i EU at acceptere og godkende aktiv dødshjælp under oplyste og klare etiske regler. Svend Lings er blevet udelukket fra Dansk Lægeforening som medlem på grund af hans vejledning på nettet om aktiv dødshjælp. Han er også idømt betinget fængselsstraf, og har under større mediebevågenhed stået fast på sin indstilling om at hjælpe mennesker med uhelbredelig sygdom til en værdig afsked med livet. Trods en åbenbar stor tilslutning i befolkningen til aktiv dødshjælp, er debatten stort set ikkeeksisterende. I dette og følgende program fortæller henholdsvis Svend Lings og en pårørende til et familiemedlem der valgte aktivt dødsfald, Lise Hohwy, om deres inderste tanker, motiver, oplevelser og refleksioner på det område i livet, som er så ømtåleligt.