Ideernes holdeplads – Gæst Dy Plambeck

For nogle år tilbage efterlyste forfatter Salman Rushdie en opslagstavle, hvor forfattere kunne slå ideer op, de ikke selv kunne forløse, til fri afbenyttelse for andre. Den opslagstavle har dk4 lavet i programmet “Ideernes holdeplads”. Men kanalens opslagstavle er ikke kun for forfattere. Teaterinstruktører, dramatikere, filmskabere og alle slags kreative, bydes indenfor til at dele deres ideer og til at fortælle om hvordan de får og forvalter deres ideer.

I “Ideernes holdeplads “handler det om ideerne. De gode og de dårlige. Dem, der bliver til noget på et øjeblik og dem, det tager en menneskealder at forløse. I programmet undersøger journalist og forfatter Karen Dich sammen med en gæst, om hvordan ideer opstår, og hvordan de bliver til noget, vi andre kan få lov til at opleve.

Karen Dich siger selv: »Som forfatter, journalist og dramatiker lever jeg selv i høj grad af at få, pitche og udføre ideer. Derfor har jeg altid fundet det interessant, hvor ideerne kommer fra og hvordan man kommer fra et pludseligt indfald til en færdig artikel, et teaterstykke eller en bog. Det får jeg nu lejlighed til at tale med om med alle dem, der ved mere om det end mig«.