Fokus på – Kalktabletter – med Finn Jensen 1:2

En 81-årig mand fra Nordjylland, Finn Jensen, har med sin enorme viden, bl.a. fra evidensbaserede studier i en række lande, siden 1991 kæmpet for at gøre opmærksom på det forbrug af forkerte kalktabletter som vi mennesker indtager som en del af vores daglige kosttilskud. Primært fordi vores kostvaner har ændret sig gennem årene og derfor ikke giver os de naturlige vitaminer og mineraler gennem den føde vi optager. Finn Jensen har gennem alle årene forsøgt at få både politikere, osteoporoseforeningen og kosttilskudsproducenter til at lytte til hans budskab: De tabletter der er på markedet har absolut ingen virkning og er rent faktisk til skade for helbredet i den form de sælges nu.

Det er blevet et livsmål for Finn Jensen at oplyse om de skadevirkninger det har på en stor del af befolkningen, herunder bl.a. beboere på plejehjem, og i frustration over at der stadig efter 30 år intet sker, har han dannet en ny osteoporoseforening til oplysning om skader ved visse produkter. Efter flere møder med Folketingets politiske udvalg for fødevarer og sundhed, har han stadig ikke fået svar, trods løfter, og jeg har, som tilrettelægger af disse to programmer, haft korrespondance med formanden for udvalget for sundhed, og er blevet lovet svar, men heller ikke her er der fremkommet yderligere, efter flere måneders venten.

I de to programmer fortæller Finn Jensen derfor sit syn på de fakta der er omkring kalktabletter, kroppens optagelse, eller mangel på samme af naturlige årsager, og det er derfor op til lytterne selv at forholde sig yderligere til det ret specielle emne om – kalktabletters virkning eller det modsatte. Mange oplysninger kommer frem, så det er med at spidse ører.