KulturHave med HC Østerby

En af de byer i Danmark, der bruger flest kulturkroner pr. indbygger, er Holstebro. Lige siden byen i 1966 anskaffede sig den ikoniske statue “Kvinde på Kærre” eller “Maren å æ woun”, som hun kaldes i folkemunde, for den svimlende pris af 210.000 kroner, har statuen været symbol på den progressive kulturpolitik, som Holstebro siden 60’erne har været kendt for.
Alberto Giacomettis statue er i dag vurderet til et sted mellem 600 og 800 millioner kr. og er selve inkarnationen af, at kulturinvesteringer betaler sig, siger byens borgmester siden 2010 HC Østerby, når han er gæst i denne udgave af ”KulturHave”.

HC Østerby, eller HC, som han kaldes i daglig tale, fortæller, hvordan satsning på kunst og kultur også er en investering i bosætning og tilflytning og grunden til, at byen er en vækstkommune, der vokser med nye borgere hvert år.

I samtalen med Christian Have nævner borgmesteren også en række af de kulturinstitutioner og satsninger, der har markeret Holstebro som en af landets førende kulturkommuner. Det drejer sig blandt andet om Odin Teatret, Musikteatret, Kulturperlen og Black Box Dance Company og Dansk Talent Akademi, der er blevet centrum for Danmarks talentudvikling for de 16-25-årige inden for de kunstneriske discipliner musik, dans, teater & musical, litteratur, design & billedkunst samt film/medier.
Sidste skud på stammen i Holstebro er Slagteriet, der definitivt lukkede for kødproduktion i 2014, hvorefter kommunen købte slagteriet i 2015 og herefter påbegyndte kulturproduktion.

HC Østerby redegør også for Holstebros visioner for de kommende årtier og fortæller om byens 750-års jubilæum i 2024, og hvordan han vil forsøge at blive valgt for 4. gang ved kommunalvalget på en klar og tydelig kulturprofil!

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.