KulturHave med Brian Mikkelsen

Med et imponerende CV i lommen blandt meget andet som den længst siddende kulturminister i Danmarkshistorien – fra 2001-08 og som erhvervsminister i to omgange, sidste gang fra 2016-18, tiltrådte Brian Mikkelsen posten som administrerende direktør i Dansk Erhverv i 2018.

Som kulturminister fik han blandt andet indført gratis entré på Statens Museum for Kunst og igangsatte det meget omdiskuterede nationale Kulturkanon-projekt.
Som erhvervsminister nedsatte Brian Mikkelsen Det Kreative Vækstteam i 2018, der kom med en række anbefalinger til styrkelsen af de kreative erhverv i Danmark.

Under Corona-krisen har Brian Mikkelsen spillet en helt central rolle i forhandlingerne af hjælpepakker og kompensationsordninger til hele den kulturelle og kreative sektor.
Han har tilkendegivet, at uden et vitalt og mangfoldigt kulturliv får vi ikke genstartet Danmark efter krisen.

Brian Mikkelsen er gæst hos Christian Have i denne udgave af ”KulturHave”, og i samtalen uddyber han en række af sine synspunkter og fortæller om, hvorfor vi også må se kunst og kulturlivet som erhverv – ud over kunsten og kulturens egen værdi, og Brian Mikkelsen forklarer også, hvorfor han har engageret sig så markant i kulturlivet fra sin nye post.

Samtalen giver tillige indblik i, hvad der i særlig grad inspirerer Brian Mikkelsen indenfor kulturlivet, og vi får eksempler på nogle af de festivaler, teatre og attraktioner, som han mener har udmærket sig i særlig grad.

Mod slutningen fremgår det også, at Dansk Erhverv netop har grundlagt et nyt kulturnetværk, der skal være med til at styrke dialogen og positionen af kultur- og oplevelsesaktørerne i relation til det politiske og samtidig være med til at stimulere partnerskaber mellem kultur- og erhvervslivet og samarbejdet blandt kulturaktørerne.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.