KulturHave med Michael Thouber

En af de markante stemmer inden for samtidskunsten og hele den kunstneriske og kulturpolitiske debat i Danmark er Michael Thouber, der i 2015 tiltrådte som direktør for Kunsthal Charlottenborg i København. Han kom fra et job som kanalchef på DR2 og overtog en kunsthal, der på flere måder var nødlidende.
Men siden da er det lykkedes for Thouber at skabe en bemærkelsesværdig succes, hvor det årlige besøgstal er fordoblet fra 50.000 til i 2018 over 107.000 publikummer, og entreindtægterne steget fra ca. 650.000 kr. til ca. 2.2 millioner i samme periode.

Under mottoet – det bedste, ud til de fleste – er Kunsthal Charlottenborg i dag Danmarks syvende bedst besøgte statslige kunstinstitution. I ”KulturHave” bliver Thouber derfor spurgt om, hvad det er for aktiviteter og kunstneriske projekter, der har været med til at skabe denne revitalisering?

I programmet fortæller Thouber også om sit samarbejde med den kinesiske kunstner Ai WeiWei og hans kunstværk Soleil Levant i 2017, der blev skabt specielt til facaden på Kunsthal Charlottenborg. Og han forklarer, hvorfor netop det kunstværk, der bestod af en barrikadering af Kunsthallens vinduer og facade med mere end 3.500 redningsveste opsamlet fra flygtninge, der var kommet i land på den græske ø Lesbos, er blevet en signatur for Thouber og Charlottenborgs visioner om at skabe et refleksionsrum i det offentlige rum, med samtidskunsten som omdrejningspunkt.

Charlottenborgs direktør løfter til slut også sløret for, hvad publikum i den kommende tid kan forvente af nye spændende aktiviteter og udstillingsformater, der udforsker sammenhængen mellem de fysiske og digitale rum, og hvordan Kunsthallen vil bevæge sig ud fra matriklen på Kongens Nytorv.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.